VINTAGE KERAMIEK IS EEN UNIEK BLIJVERTJE

Vintage keramiek is natuurlijk, authentiek, ambachtelijk gemaakt én tijdloos. Dat blijkt wel, nu vintage keramiek weer een trend is geworden. Je kiest steeds vaker voor een inrichting die persoonlijk is en je maakt het geheel af met mooie woonaccessoires die uniek zijn. In een vintage shop, online kringloopwinkel of op een kringloopmarkt zoek je naar dé keramieken vaas die recht doet aan je brocante eettafel. Geweldig om je eigen interieur helemaal zelf samen te stellen. Voeg jouw persoonlijke, finishing touch aan je plekje toe met vintage kringloop pareltjes.
Handgemaakte, vintage keramiek is mooi vanwege zijn charme, imperfecties, uniciteit en onregelmatigheden.
Niet perfect maar wel bijzonder! Vintage keramiek is uniek en een blijvertje.

VINTAGE KERAMIEK

Keramiek is gebakken klei

Keramiek komt van het Griekse woord keramos wat klei betekent. Nog voordat de mens glas en metaal ontdekte, werd klei al gebruikt om verschillende voorwerpen te maken. Keramiek verwijst naar alle voorwerpen die gemaakt zijn van gebakken klei. Je kunt keramiek onderverdelen in verschillende categorieën, afhankelijk van de componenten en de baktemperaturen voor de verschillende afwerkingen. De meest bekende soorten zijn keramiek, steengoed, porselein en aardewerk. Elke pottenbakker hanteert zijn eigen procedé en geheimpjes en voegt daarbij liefde aan zijn producten toe. Vintage keramiek is gebakken klei, ambachtelijk en met veel liefde getransformeerd.

Vintage keramiek is uniek, decoratief en functioneel

Vintage keramiek is er in allerlei soorten woonaccessoires, stijlen en komt uit alle windstreken. Voor elke ruimte in je huis is er wel vintage keramiek te vinden. Van wandborden, vazen, potten, kastknoppen, beelden tot serviezen. Vintage keramiek is dus niet alleen uniek en decoratief maar ook heel praktisch. Dek je vintage tafel met een mooi servies van bijvoorbeeld Royal Albert Old Country Roses. Vul je antieke buffetkast met een vintage theeservies van het Japanse Satsuma of decoreer deze met vintage, plateel wandborden van Gouda Holland. Het bijzondere van een plateel wandbord is dat deze door een speciale plateelschilder met de hand beschilderd werd. Heel mooi!
Plaats in je keuken de potten van West-Germany; stoere vintage keramiek, stevig en met heel veel kleur. 
Als je van design of een meer hedendaagse vormgeving houdt, dan zijn de vintage potten van Mobach wel wat voor jou. Mobach is moderne keramiek, basic vormgegeven met een chique uitstraling en wordt sinds 1895 gefabriceerd.
And last but not least; Delfts Blauw is weer helemaal in en hip! Vul een Delfts Blauwe pot of vaas met tulpen en je haalt Hollandse glorie in huis.

VINTAGE KERAMIEK

Keramieken woonaccessoires, kringloop pareltjes van BOOMERANG Items

Of het nu om antieke, vintage of moderne keramiek gaat, ik ben altijd blij als ik keramiek ter doorverkoop aangeboden krijg van eigenaren. Van de verschillende keramieken woonaccessoires onderzoek ik de herkomst, geschiedenis en eventuele bijzonderheden. En natuurlijk vraag ik de eigenaar naar de details en herkomst. Vaak blijkt het om erfstukken te gaan.

Vintage keramiek heeft wel mijn voorkeur moet ik zeggen vandaar de specifieke insteek van deze blog. Vooral de Chinese vintage vazen en potten van porselein vind ik mooi. Niet alleen vanwege de vormgeving maar ook omdat ze sierlijk gedecoreerd zijn en de symboliek magisch is. Gelukkig heeft BOOMERANG Items voor elk wat wils.

Check mijn collectie Tweedehands Woonaccessoires of kom gezellig langs in de BOOMERANG Items Boutique.

VINTAGE SHOP XOX DENIZ BOOMERANG ITEMS TWEEDEHANDS ONLINE VINTAGE WEBSHOP


VORIGE BLOG VOLGENDE BLOG


 • Sophie ON

  Leuk die potten. Vooral een Chinese pot met bloemen!

 • Patricia ON

  Schitterende potten en vazen en uit een erfenis? Ja, geloof ik direct. Zie er vazen bij, zoals m’n oma op de kast had staan. Maar ook de grove materialen, doen je bijna denken aan de “oertijd”. Eerlijk met de hand gemaakt en gebakken in een vuur, in een gat in de grond. Prachtig.

 • Jasper ON

  Ik heb al een nieuwe pot gespot voor ons nieuwe huis! Blij mee

 • Sonja ON

  Er zit weer leuke en unieke stukken bij !


Wat vind je van deze blog? Ik ben benieuwd naar je reactie!