GARANTIE & KLACHTEN

We houden van onze kringloop pareltjes & nieuwe Handpicked Items en we doen ons best om deze in topconditie aan je te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapotgaat tijdens transport (zie ook topic Breekbare items in de pagina Retourneren) of dat er iets anders gebeurt waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Laat het ons dan direct weten!

Garantie

Je koopt tweedehands items, je begrijpt dan ook dat de redelijke verwachtingsduur lager ligt dan die van nieuwe items. Neem bijvoorbeeld vintage lampen of een tweedehands, elektrisch verstelbare fauteuil, de fabrieksgarantie is vaak al verlopen. Maar we nemen toch onze verantwoordelijkheid als betrouwbare online kringloopwinkel en stellen daarom een garantieperiode in van 14 dagen. Gebruik of test je kringloop item(s) dan ook direct, dan ben je in ieder geval op tijd als er iets mee is. Op nieuwe items uit de Collectie Handpicked Items zit natuurlijk ook garantie. 

Mocht je aanspraak op garantie willen maken, neem dan contact met BOOMERANG Items op.

Klachten? Daar komen we uit!

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland of verwacht. In onze Algemene Voorwaarden kun je lezen hoe wij met jouw klachten omgaan. Het is gebruikelijk dat je je klachten eerst bij ons kenbaar maakt door te mailen. We zullen er dan alles aan doen om deze te fixen, want wij houden van blije & tevreden klanten.
Komen we er samen niet uit dan is het mogelijk om je klachten aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.