BROCANTE KASTEN, ROMANTISCH, UNIEK ÉN DUURZAAM

Kun je romantiek, uniciteit en duurzaamheid combineren? Ja zeker, dat kan met brocante kasten.
Er wordt gezegd dat brocante een nieuwe trend is maar eigenlijk is deze stijl er altijd geweest. In kasten, keukens en woonaccessoires. Landelijke, doorleefde romantiek voert de boventoon in deze stijl. 

Brocante kasten, la vie est belle

Het woord brocante betekent eigenlijk rommelmarkt in het Frans. Maar tegenwoordig bedoelen we er curiosa of nostalgie mee. Het doorleefde uiterlijk van brocante meubels is ongedwongen, romantisch en nostalgisch. Het roept het la-vie-est-belle-gevoel op. Magnifique!

Brocante is heel anders dan vintage of antiek. Het zijn tweedehands meubels die je vindt op rommelmarkten of kringloopwinkels. En als je goed zoekt, kun je voor weinig geld een pareltje op de kop tikken en deze naar jouw smaak oppimpen. Helemaal gelukkig word je ervan als je brocante kasten van de kringloop scoort en deze omtovert naar unieke brocante kasten met jouw persoonlijke stempel erop. Maar bij het oppimpen moet je wel het doorleefde uiterlijk in tact laten. Gebruikssporen niet herstellen of repareren want dan ben je de essentie van brocante kwijt. 
De brocante kleuren zijn vaak roomwit, wit, grijs, licht roze, licht geel en pasteltinten. So sweet, zo romantisch.
Wat je nu ook veel ziet is dat de brocante stijl nieuw te koop is. Kopie brocante dus. Maar dan zonder story, boring!

Brocante kasten en andere meubels kun je aankleden met leuke tweedehands woonaccessoires. Romantische, metalen wijnrekken of vogelkooitjes met veel krullen natuurlijk, porseleinen bakjes en mooie glazen potten en karaffen. Zilveren kandelaars en fotolijsten staan er ook geweldig bij. En vergeet die mooie brocante tafellamp niet!

Brocante heeft niets met antiek of vintage te maken. In mijn trendblog Antiek, vintage of retro? Know the difference! kun je er meer over lezen.

BOOMERANG Items is een online kringloopwinkel maar wel first class. Want met mijn webshop zijn de termen tweedehands en kringloop online niet langer stoffig. Ik besteed namelijk heel veel liefde en aandacht aan de presentatie van alles wat je bij mij kunt kopen; van brocante kasten, vintage nachtkastjes tot antieke buffetkasten & so much more.

Go brocante, vintage of antiek en laat je verrassen door mijn collecties, vul voordelig je shopping bag met wat je ook maar wilt en binnen no-time kun je ervan genieten. Bezorging kan ik zo voor je regelen.

Je mag natuurlijk ook gewoon langskomen om te struinen. You´re welcome. We kunnen videobellen wanneer je iets verder weg woont, dan krijg je net een beter beeld van de items.
Ook voor advies ben ik er voor je. 
Just contact me!

  VINTAGE SHOP XOX DENIZ BOOMERANG ITEMS TWEEDEHANDS ONLINE VINTAGE WEBSHOP 

 BROCANTE KASTEN, ROMANTISCH, UNIEK ÉN DUURZAAM