ANTIEK, VINTAGE OF RETRO? KNOW THE DIFFERENCE!

Er zijn tegenwoordig zoveel leuke interieurstijlen. Niet meer dat standaardgedoe, je kunt kiezen uit welke interieurstijl jij maar wilt. Belangrijk is dat jij je er gewoon helemaal happy bij voelt.
Het is hip om je huis in te richten met antieke, vintage of retro items. Zelf je spulletjes bij elkaar zoeken op verschillende plekken; rommelmarkten, online markplaatsen, antiekwinkeltjes, online tweedehands shops en natuurlijk de kringloopwinkels. Plenty of choice!

Antiek, vintage of retro? Wat is nu eigenlijk het verschil?

Dat mooie kastje uit 1930 kan, omdat het oud lijkt, voor jou als antiek aandoen maar dat is het niet. Antiek is op zijn minst 100 jaar oud én moet met de hand gemaakt zijn.
Dus als je een antieke item wilt kopen en er zeker van wilt zijn dat het ook echt antiek is, zul je onderzoek moeten doen. Als je googelt kun je de antieke stijlen uit die periode leren kennen. Maar dan nóg weet je niet zeker of het antiek is. Er zijn namelijk heel veel antieke stijlen in latere jaren opnieuw gemaakt. Je moet dus eigenlijk een échte kenner zijn om het verschil te kunnen zien.
Voor antieke boeken geldt trouwens een andere leeftijdsregel; deze zijn al antiek als ze ouder zijn dan 75 jaar.
Er is ook nog een verschil tussen kunst en antiek. Een schilderij van Rembrandt mag je ondanks zijn leeftijd geen antiek noemen. Dit wordt kunst genoemd.

Vintage-items kunnen kleding, meubels en andere objecten zijn. Het zijn oude spullen maar nog wel bruikbaar of draagbaar. De gebruikerssporen maken de vintage-items juist heel erg interessant. Er zit leven in! Vintage-items zijn eigenlijk items die uit de mode zijn geraakt maar nu weer helemaal hot zijn. Het item moet minimaal 20 jaar oud zijn om het vintage te mogen noemen.
Weet je wat leuk is aan vintage-shoppen? Het is duurzaam en je koopt unieke spullen.
Ook leuk om te weten is dat het woord vintage komt van het Franse vendage dat verwijst naar een wijnoogst of de opbrengst van een wijngaard die de kwaliteit van de wijn beschrijft.

Retro heeft geen leeftijdsgrens en hoeft al helemaal niet oud te zijn. Retro is eigenlijk gewoon een gevoel dat iets bij je oproept. Het doet je denken aan vroeger, het geeft je een nostalgisch gevoel. Zoiets als ¨toen geluk nog heel gewoon¨ was. Het kan dus om allerlei voorwerpen gaan.
Ook gloednieuwe producten worden retro genoemd maar ze moeten dan wel geïnspireerd zijn op ontwerpen van vroeger.

Je koopt iets bij BOOMERANG Items omdat je het gewoon mooi vindt. Het label antiek, vintage of retro maakt dan eigenlijk niet eens zoveel uit. Je wilt er gewoonweg van genieten en het een mooi plekje in je huis geven. Daarbij hanteert BI eerlijke prijzen.

Soms krijg ik zulke mooie en unieke parels ter verkoop aangeboden dat ik er thrilled van raak en ze allemaal zelf zou willen houden. Van antiek, kunst tot Perzische tapijten. Via de eigenaar vergaar ik zoveel mogelijk informatie en vervolgens speur ik het internet af naar de herkomst en waarde ervan. Deze items zijn natuurlijk wat duurder maar dan heb je ook een juweel!

Check de collectie van BOOMERANG Items

Langskomen om mijn collectie antiek, vintage en retro in het echt te zien en te voelen? You´re welcome. We kunnen videobellen wanneer je iets verder weg woont, dan krijg je net een beter beeld van de items. Ook voor advies ben ik er voor je. Just contact me!

  XOX DENIZ BOOMERANG ITEMS TWEEDEHANDS ONLINE WINKELEN HOLLYWOOD REGENCY GLAM STIJL

Antiek, vintage of retro? Wat is nu eigenlijk het verschil? De verschillen tussen antiek, vintage en retro. BOOMERANG Items webshop voor tweedehands spullen


VORIGE BLOG VOLGENDE BLOG


Wat vind je van deze blog? Ik ben benieuwd naar je reactie!