PASEN, EEN KLEURRIJK LENTEFEEST

We zitten nog hartje winter maar de lente staat al om de hoek te trappelen. Of is dat slechts mijn eigen gevoel omdat ik er zo naar verlang en helemaal klaar ben met de kou?! Hoe dan ook, ik heb me vast bezig gehouden met de lente en  BOOMERANG Items in Paassfeer gehuld en versierd met Handpicked Items. Mooie, gezellige, kleurrijke & vrolijke paasdecoraties en -woonaccessoires. Het was lastig kiezen; zoveel moois is er te koop. Er zit vast wel wat leuks voor je bij. En met het Paasfeest heb je in ieder geval weer een goede smoes om wat nieuwe items te kopen. 😁
Pasen markeert het einde van de winter en begin van de lente. Pasen is een kleurrijk lentefeest. Ik ben er al helemaal klaar voor!

¨We vieren een nieuw begin¨
BLOG PASEN 2023

Pasen is een lentefeest; een nieuw begin vol hoop en liefde

Ieder land en elke religie viert wel een lentefeest met zijn eigen oorsprong, tradities en symboliek. Maar we vieren eigenlijk allemaal hetzelfde; het einde van de winter en het begin van de lente. We vieren het leven, een nieuw begin vol hoop en liefde. Heel mooi, we hebben meer met elkaar gemeen dan we denken. Laten we vooral doorgaan met onze mooie, verschillende tradities. Uiteindelijk willen we allemaal liefde en voorspoed! Heel menselijk. 🤎 🤎

¨Het Paasvuur, een heidens gebruik¨

Pasen en onze Nederlandse tradities

We hebben gezellige en leuke Nederlandse Paastradities zoals het verven en versieren van eieren. Als kind was ik er uren zoet mee. In veel religies is het ei een teken van het nieuwe leven. Daarom past het perfect bij de betekenis van Pasen. 
Sommige tradities zijn al zo oud dat de herkomst ervan onbekend is en niet al onze tradities zijn christelijk. Het Paasvuur, dat in sommige delen van Nederland heel populair is, is een paasgebruik dat uit het heidense geloof komt. Bijzonder. 
Andere tradities hebben we er gaandeweg zelf in gebracht. Familie en vrienden komen bij elkaar om Pasen te vieren en maken samen met elkaar een wandeling in de natuur. Gezellig, heerlijk en leuk! 

Een vrolijk interieur met paasdecoraties 

Een vrolijk versierd interieur met paasdecoraties hoort ook bij Pasen. We leuken ons huis op met bijvoorbeeld paastakken waarin gekleurde paaseieren hangen en met woonaccessoires in de vorm van een ei, een kip, een haas en alles wat maar symbolisch is voor Pasen. En dan het Paasontbijt! Wat is er nou leuker dan een paasontbijt met bijpassend servies?

Pasen is een kleurrijk lentefeest, vrolijke paasdecoratie, een gezellig samenzijn en niet geheel onbelangrijk heerlijk samen eten. Yammie! Ben benieuwd wat Chef Jasper nu weer in elkaar flanst. De liefde van de vrouw gaat immers door de maag! 👩‍🍳🤎

Vrolijk Paasfeest!

 VINTAGE SHOP XOX DENIZ BOOMERANG ITEMS TWEEDEHANDS ONLINE VINTAGE WEBSHOP


VORIGE BLOG


  • Sonja ON

    Dat is een mooi vooruitzicht om ons paastafel voor te bereiden 😁 Leuk weer van BI


Wat vind je van deze blog? Ik ben benieuwd naar je reactie!