ONDERNEMEN IN TIJDEN VAN CORONA

BI heeft het jaar 2020 met een positief resultaat afgesloten. Dat moet nog wel even bevestigd worden door mijn accountant natuurlijk, maar ik ga ervan uit dat mijn HBO-opleiding niet voor niets is geweest. Mijn administratie heb ik aardig under control.💪
Met een positief resultaat bedoel ik een heel kleine winst maar hoor! Geeft niets, the big guys zijn ook zo begonnen.  

Ondernemen is vooruitzien

Ondernemen is kei- en keihard werken. Maar wat haal ik een hoop voldoening uit het opbouwen van mijn bedrijf. Zeker nu ik de afgelopen maanden de omzetten van BI langzaamaan zie stijgen en ik in mijn rol van ondernemer steeds meer groei. Met de omzetstijgingen zijn in ieder geval mijn kosten en investeringen gedekt. De basis van BI is voor mijn gevoel gelegd en nu wordt het tijd om grotere sprongen te maken.
Ondernemen is vooruitzien. Mooie uitdrukking! Maar welk perspectief hebben ondernemers in tijden van Corona?

Ondanks dat BI een webshop is en minder geraakt wordt door de maatregelen dan een fysieke winkel, merk ik wel dat de onrust, het verdriet en de verdeeldheid hun tol beginnen te eisen. In mijn eigen bubble maar ook bij mijn klanten en natuurlijk de rest van Nederland en de wereld. Dat vind ik zakelijk maar vooral persoonlijk heel erg moeilijk. Het raakt mij als mens enorm.
Ik probeer daarom het hoofd koel te houden, verder te gaan op mijn ingeslagen weg en me door niets of niemand ervan te laten weerhouden mijn dromen na te jagen. Ik laat me niet meeslepen in de bewust gecreëerde verdeeldheid en laat iedereen in zijn waarde.  

Vooruitziend zou een fysieke winkel een enorme bijdrage leveren aan de groei van BI. Ik ben dus al aan het rondkijken. Wie weet wat er op mijn pad komt. Spannend…
In mijn vorige blogs meldde ik al over het SEO-proof maken van mijn webshop. Door toepassing van SEO is BI steeds hoger in ranking komen te staan. Nice!
Nu ga ik met Advertising op Social Media aan de slag. Hiervoor heb ik de hulp van een expert ingeroepen. Met Ferdi ga ik binnenkort het traject oppakken en zal ik wegwijs gemaakt worden in het adverteren binnen bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Ieder zijn vak. Het is natuurlijk de bedoeling nóg meer klanten aan te trekken.
Ook in de fysieke wereld heb ik aan klantenwerving gedaan; op de ouderwetse manier heb ik van deur tot deur geflyerd. Lekker gezond aan de wandel in de buitenlucht.

Ondernemen is gewoon durven maar vooral doen

BI is growing! Rustig maar gestaag. Er zijn steeds meer kopende klanten én doorverkopende klanten. De collecties zijn gevarieerd; van eenvoudige huishoudelijke items, antieke kastjes tot mooie kunstwerken en Treasures. Ik ben er maar wat trots op.
Stapje voor stapje ga ik uitbreiden, verder met ondernemen en het bedenken van de next move. Ook in tijden van Corona! Ik blijf positief.

Er is, hoe moeilijk een situatie ook, altijd perspectief. Een crisis biedt zelfs kansen, je moet ze alleen willen zien.   
Ik hoop met heel mijn hart dat we deze crisis snel achter ons kunnen laten. Dat we de nodige lessen hieruit trekken, onze kansen pakken maar vooral dat we weer als liefdevolle mensen, met respect voor elkaars mening, verder kunnen.

Spring is in the air, het gaat ons lukken!

BLOG BOOMERANG ITEMS XOX DENIZ ONDERNEMEN IN TIJDEN VAN CORONA


VORIGE BLOG VOLGENDE BLOG


 • Sila ON

  Hallo Deniz, wat een heerlijke positieve berichten. Het is jou ontzettend gegund dat BI groeit. Er zit namelijk zoveel liefde, enthousiasme en plezier in de manier waarop jij en de mensen om jou heen het succes van BI mogelijk maken. Zelf ben ik ook op jouw opslaglocatie in Ridderkerk geweest om e.e.a. op te halen. Ik was echt verrast, want ik had nog nooit zo’n mooie opgeruimde goed georganiseerde opslag gezien. Het leek wel een winkel! Als jij inderdaad straks ook een een fysieke winkel gaat betrekken, wordt dat vast helemaal een parel. Tot nu toe komen jouw dromen immers uit. Dus ik denk dat jouw droom van een fysieke winkel ook gerealiseerd gaat worden. Heel goed ook dat je steeds voor ogen houdt dat elke succesvolle onderneming ooit klein is begonnen. Je bent een topondernemer!

 • Yolanda ON

  Ik ben supertrots op je! Het is zwaar, zeker in deze bizarre en onwerkelijke tijden. Gelukkig heb je lieve familie en vrienden om je heen die je de helpende hand bieden en tevreden (doorverkopende) klanten die je inzet waarderen (getuige ook de mooie reviews). Daarbij mag je je gelukkig prijzen met je trouwe buddy’s Nino & Jasper.

  Veel liefs 🧡🧡,

  mama

 • Gerda Klifman ON

  Mooie blog Deniz.
  Vooruitgang moet ook niet te snel gaan, stapje voor stapje kom je er ook.
  Leuk vooruitzicht om een winkelruimte te hebben.
  Je komt er wel.

 • Ferdi ON

  Nu al een vermelding! Ik voel me vereerd :). Op naar nog meer klanten en bekendheid voor Boomerang Items!

 • Tony ON

  Super positief! Zoals ik je ken. Ga zo door 👍Wat vind je van deze blog? Ik ben benieuwd naar je reactie!