TWEEDEHANDS & ONDERNEMEN

Ik ben nu een paar weekjes verder sinds de officiële start van mijn BOOMERANG Items webshop.
In mijn blog XOX DENIZ kun je lezen hoe het allemaal is ontstaan. 

De afgelopen periode was hectisch maar wat krijg ik hier een kick van!
De leuke reacties van vrienden, familie, blije klanten en ook de spanning natuurlijk. Deze laatste geeft me soms ook een onbestemd gevoel; heb ik hier goed aan gedaan, gaat het me allemaal lukken?

Ondernemen met power

Het is heel normaal dat de twijfel af en toe toeslaat, vaak gebeurt dit op momenten dat ik moe ben. Maar dan hoor ik katsjing, het geluid van een ouderwetse kassa (ook toevallig!) dat uit de applicatie van mijn shop komt. Een klant, yes! Hoe klein de aankoop ook is, ik ben dan zo blij! 

Of ik ontvang een bericht van een happy fan die vol trots een pic stuurt van de aangekochte planten-pot in haar tuin.
Mijn moeder, die me een opbeurende peptalk geeft; volg je hart, dan kan het nooit fout gaan!
Blijf geloven in jezelf, dat is haar mantra.

Dan hebben we ook nog Pascale, die sinds kort niet alleen koopt maar ook haar mooie items bij mij verkoopt. Haar enthousiasme en welwillendheid geven mij positieve energie. Waarom ze het BOOMERANG Items concept zo geweldig vindt, lees je in haar blog UNIEK ZIJN 🤎.
Met de on-going support van leuke mensen en goede ontwikkelingen verdwijnt de twijfel weer en ben ik een gelukkige ondernemer en mens!

Upcoming tweedehands

Met mijn handen door spullen gaan, inpakken, socializen met veel mensen, een dynamisch, ¨rommelig¨ sfeertje. Als kind was ik er al gek op. Het is daarom niet strange dat ik BOOMERANG Items ben gestart.
Ik heb natuurlijk wel eerst de markt verkend. En wat bleek? De tweedehands sector is een up-coming markt. Zowel offline als online. Met name kleding, elektronica en meubels doen het goed.


Steeds meer mensen gaan voor een leuke prijs en duurzaamheid. Het verzamelen van vintage en retro is een trend aan het worden en het oppimpen en customizen van oude meubels wordt zo langzamerhand een hobby. Zelfs luxe items, die van het zeer dure segment, doen het goed. Tegenwoordig koop je een tweedehandse Rolex voor een ¨prikkie¨.

Duurzame keuzes

Als je tweedehands koopt, verleng je de levensduur van het item, ben je milieuvriendelijk bezig door te besparen op grondstoffen, energie en afval en zoals mijn vriendin Josje opmerkte:
you reuse, rewear & relove. Geweldig die tweedehandse markt! Een goede keuze!

De uitdaging zit hem in het verkrijgen van een zo compleet mogelijk productaanbod. Ik kan namelijk niet naar een groothandel om tweedehands items in te slaan. Dit maakt het juist wel heel boeiend.
Vrienden en familie weten me al te vinden voor het doorverkopen van hun items. Zij vinden het vaak te omslachtig om zelf hun items te koop aan te bieden of ze hebben gewoonweg de tijd niet. De ¨gun-factor¨ speelt natuurlijk ook een rol.
Via social media en de shop wil ik mijn ¨doorverkopende¨ klantenkring vergroten.

Tijd om te groeien

Naast een divers productenaanbod moet ik natuurlijk ook de juiste kopende klanten aantrekken. Via social media en mond-tot-mond reclame zwelt mijn huidige klantenkring beetje bij beetje aan.
Maar voor een snellere en grotere groei, zal ik binnenkort mijn webshop aan een SEO-traject onderwerpen om zo de vindbaarheid op het internet te vergroten. Een behoorlijke investering, want dit is iets wat ik graag uit handen geef, die zich hopelijk op termijn zal terugbetalen.
Ook dit is ondernemen; investeren en risico´s lopen. Ik heb het er graag voor over!

Talk to you soon!

Deniz Sengul
Owner BOOMERANG Items

TWEEDEHANDS & ONDERNEMEN DENIZ SENGUL BOOMERANG ITEMS


VORIGE BLOG VOLGENDE BLOG


 • Kevin ON

  Super leuk, mooi verhaal leuk idee en de juiste instelling, Dit is heel erg inspirerend!! Doorgaan!

 • Cornelie ON

  Super leuk initiatief! De items zien erg nog mooi uit, blij mee!😊

 • Sonja ON

  Prachtig concept , leuk , duidelijk .
  Ga zo door Deniz !

 • Eumirel ON

  Krachtvrouw! Leuke naam, leuke website, leuk concept! Keep on going!

 • Yolanda ON

  GO GIRL!😘


Wat vind je van deze blog? Ik ben benieuwd naar je reactie!